novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Šaleški bridge klub je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki s svojim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju intelektualnega razvoja človeka in s tem prispevajo k bogatenju zdravega in športnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 
English
english language

PREDSTAVITEV KLUBA

ZANIMIVOSTI

REZULTATI

IGRAJMO BRIDŽ

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

TEČAJI
 
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava

Domov >  Novice > Začela se je bridge liga (11.02.2017) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1014

Avtor: Zmagoslav Žibert

Topolšica - Igralci moštva Šaleškega bridge kluba so uspešno začeli nastop v slovenski bridge ligi, ki jo organizira tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije. Po dveh igralnih dneh oziroma 4 odigranih krogih ligaškega prvenstva moštvo Šaleškega bridge kluba 1 kot tretji nosilci tekmovanja s štirimi zmagami zaseda prvo mesto na lestvici rezultatov v prvi bridge ligi. 

V najmnožičnejšem tekmovanju, ki ga predstavlja bridge liga, tokrat nastopa 22 klubskih moštev v dveh kakovostnih razredih. V 1. bridge ligi nastopa najboljših 10 moštev, ki se bodo v eno krožnem ligaškem tekmovanju (2 x 16 bordov) pomerila med seboj. Podobno velja za 12 moštev, ki nastopajo v 2. bridge ligi. Šaleški bridge klub v obeh ligah nastopa s svojim moštvom igralcev.

Moštvo Šaleškega bridge kluba 1 je ligaški del tekmovanja prvi igralni dan v Postojni začelo dobro, saj je v uvodnem krogu po slabem začetku (-19 IMP) v nadaljevanju dvoboja (+50 IMP) najprej premagalo četrtega nosilca tekmovanja (+31 IMP) moštvo BK Celje. V drugem dvoboju so igralci moštva Šaleškega bridge kluba 1 po odličnem začetku (+36 IMP) kljub slabšemu nadaljevanju (-11 IMP) zanesljivo premagali (+25 IMP) tudi moštvo BK Kočevje. Dve zanesljivi zmagi moštva Šaleškega bridge kluba 1 sta po prvem igralnem dnevu zadostovali za tretje mesto na prvenstveni razpredelnici.

SBL_114

Sledilo je nadaljevanje lige drugi igralni dan na domačem terenu v Topolšici in dvoboja proti prvemu moštvu Greens 31 in drugemu moštvu Greens 31. Moštvo Šaleškega bridge kluba 1 je začetni del derbija proti vodilnemu moštvu in branilcu naslova moštvu Greens 31 odigralo izredno slabo (-32 IMP). V nadaljevanju dvoboja (+44 IMP) pa je uveljavilo zmagovalno miselnost in igralske kvalitete ter derbi v izredno izenačenem dvoboju tretjega kroga odločilo sebi v prid s skupnim izidom (+12 IMP). V četrtem krogu je nato moštvo Šaleškega bridge kluba 1 odpravilo z najvišjim možnim izidom (+143 IMP) še drugo moštvo kluba Greens 31. 

Po štirih kolih rednega ligaškega dela je tako moštvo Šaleškega bridge kluba 1 s štirimi zmagami na prvem mestu z 62,73 VP točkami. Na drugem mestu je prav tako še brez poraza moštvo BK Maribor z osvojenimi 55,09 VP točkami. Na tretje in četrto mesto pa sta uvrščeni moštvi Tivoli 1 in prvo moštvo Greens 31, ki sta zbrali 51,22 VP točk oziroma 46,14 VP točk.

Za moštvo Šaleškega bridge kluba 1 so v prvih dveh igralnih dneh odlično nastopili: Bojan AMBROŽ (velemojster), Janko MIJOČ (mojster), Gorazd KLEMENČIČ (mojster), Gregor RUS (mojster) in Gorana MITIČ (srce).

V 2. bridge ligi je uspešno nastopa tudi moštvo Šaleškega bridge kluba 2, ki je po uvrstitvi na trenutni razpredelnici v zlati sredini.

SBL_112

V Mariboru, kjer bo potekalo nadaljevanje bridge lige, bo moštvo Šaleškega bridge kluba 1 odigralo naslednja dva pomembna dvoboja v boju za naslov klubskega moštvenega prvaka Slovenije, ko se bo v petem krogu pomerilo z drugim nosilcem tekmovanja moštvom BK Postojna in v šestem krogu proti prvemu nosilcu in gostitelju tekmovanja moštvu BK Maribor.

Trenutni rezultati slovenske bridge lige so dosegljivi na strani Bridge zveze Slovenije.

Rezultati 1. SBL.      Butler

Rezultati 2. SBL.      Butler   

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh