novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Šaleški bridge klub je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki s svojim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju intelektualnega razvoja človeka in s tem prispevajo k bogatenju zdravega in športnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 
English
english language

PREDSTAVITEV KLUBA

ZANIMIVOSTI

REZULTATI

IGRAJMO BRIDŽ

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

TEČAJI
 
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava

Domov >  Novice > 15. Pokal mesta Šoštanj (16.10.2016) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1292

Avtor: Zmagoslav Žibert

Topolšica - Ob zaključku praznovanj 40 letnice Šaleškega bridge kluba so prizadevni člani kluba v Topolšici organizirali dvodnevno 15. odprto mednarodno prvenstvo v bridžu za pokal mesta Šoštanj.

   Med aktivnosti organiziranega igranja bridža v Šaleški dolini spada v času koledarske jeseni tudi uspešna priprava in izvedba turističnega bridž turnirja, ki je postal tradicionalen. Tokratnega mednarodnega bridž tekmovanja za Pokal mesta Šoštanj se je v petek, 14. oktobra 2016, v wellness centru Zala udeležilo 6 moštev, medtem ko je v soboto, dne 15. oktobra 2016, v mali jedilnici hotela Vesna v Naravnem zdravilišču Topolšica nastopilo 30 parov.

  Prvi dan tekmovanja za 15. Pokal mesta Šoštanj smo tako izvedli tekmovanje moštev, na katerem je nastopilo že omenjenih 6 moštev, ki so odigrala 5 dvobojev po krožnem sistemu vsak z vsakim po 8 iger.

zmagovalno_mostvo_celje

   Odločitev o zmagovalcu je prinesel zadnji krog tekmovanja, ko je moštvo CELJA zanesljivo premagalo moštvo JAKI, medtem ko je prvi nosilec tekmovanja moštvo domačega kluba ŠBK 1 v postavi Bojan AMBROŽ, Janko MIJOČ, Gregor RUS in Slobodan KNEŽEVIČ visoko izgubilo proti moštvu TEŠ 7. Moštvo CELJE je tako osvojilo prvo mesto, moštvo ŠBK 1 tretje mesto, medtem ko se je na drugo mesto uvrstilo presenečenje turnirja moštvo TRESIMIR, za katerega sta poleg para Rajko ČEH - Marko BAŠA uspešno nastopila v paru tudi člana ŠBK Lojze VRENČUR - Zmagoslav ŽIBERT.

   Pred začetkom glavnega turističnega turnirja je o vzponih in padcih Bridge kluba Velenje spregovoril prvi predsednik kluba Janko MIJOČ.

prvi_predsednik_bkv

   Tekmovalci so na 15. odprtem parskem mednarodnem prvenstvu odigrali 15 krogov. Proti vsakemu nasprotniku so v posameznem krogu tako odigrali po 2 igri, v katerih so prikazali bogato teoretično znanje v vseh prvinah tekmovalnega bridža tako v licitaciji kot tudi v igri pri izvajanju in v obrambi.   Razlike med uvrščenimi pari v končni razvrstitvi rezultatov pa so bile kljub temu zelo majhne. Naslov zmagovalca " 15. odprtega parskega prvenstva v bridžu " za Pokal mesta Šoštanj sta zasluženo osvojila igralca Š. d. Greens´31 Gregor KIT in BK Postojna Aleksander PETROV z osvojenimi 529 MP točkami.

   Ob odlični igri sta bila v boju za zmago na tem turnirju tudi igralca BK Tivoli Stella DOBRIJEVIĆ in Marjan ZADEL, ki sta na končni lestvici rezultatov samo za 2 MP točki zaostala za prvo uvrščenim parom. Tretje mesto sta z doseženimi 509 MP točkami osvojila igralca BK Žužemberk Barbara BARAGA JAKI in Bogdan RAŠULA.

   Takoj za najboljšimi sta se na četrto mesto uvrstila tokrat najboljši igralec Šaleškega bridge kluba Gregor RUS v paru s članom BK Žužemberk Alešem VAVPETIČEM, na peto mesto pa igralca BK Maribor Ivan POŽENEL in Milan RANC, lanskoletna zmagovalca tega turističnega turnirja. Med igralci Šaleškega bridge kluba so najboljše uvrstitve dosegli Janko MIJOČ v paru z Andrejem ŠTURMOM, par Lina JELEN - Karel ŠTIGLIC ter Aleksander MIKIĆ v paru z Burgy MIKIĆ, ki so osvojili osmo, trinajsto oziroma štirinajsto mesto.

   Ostali pari domačega kluba so dosegli pričakovane uvrstitve. V sredini lestvice oziroma v drugi polovici lestvice uvrščenih tako najdemo naslednje pare domačega kluba: Slobodan KNEŽEVIČ v paru z Zlatkom CEPCEM (17. mesto), par Irena JEŽ - Viljem JELEN (18. mesto), par Jože GROZNIK - Jože JANEŽIČ (26. mesto) ter par Jurij SODIN - Nevenka CONFIDENTI (27. mesto) med 30 uvrščenimi pari.

   Doseženi rezultati na " 15. odprtem mednarodnem prvenstva v bridžu " za Pokal mesta Šoštanj kot tudi ostale zanimivosti v zvezi z bridž igro so objavljeni na spletnih straneh Šaleškega bridge kluba in Bridge zveze Slovenije.

   Zaključku uradnega dela tekmovanja, ki je organizacijsko potekal brez večjih zapletov in težav, je v prostorih male jedilnice hotela VESNA sledila še razglasitev rezultatov, podelitev pokalov in praktičnih nagrad.   Ob uspešni izvedbi letošnjega tekmovanja se zahvaljujemo vsem, ki so to tekmovanje omogočili: Občina Šoštanj, Mestna občina Velenje in Terme Topolšica, medtem ko so praktične nagrade prispevali Premogovnik Velenje, KS Šoštanj in Kavarna Lucifer.

   Rezultati so dosegljivi preko strani Šaleškega bridge kluba in Bridge zveze Slovenije:

Rezultati 15. pokala mesta Šoštanj na strani ŠBK in BZS

   V tabelarični obliki so rezultati tekmovanja moštev po krogih in končni rezultati prikazani na povezavi:

Rezultati tekmovanja moštev za 15. pokal mesta Šoštanj

   V tabelarični obliki so rezultati parskega tekmovanja in diagrami razdelitve kart prikazani na naslednji povezavi:

Rezultati parskega tekmovanja za 15. pokal mesta Šoštanj

   Rezultati vseh turnirjev, ki jih je organiziral Šaleški bridge klub, pa so razvidni iz naslednje povezave:

Rezultati odprtih prvenstev Šaleškega bridge kluba

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh