novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Šaleški bridge klub je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki s svojim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju intelektualnega razvoja človeka in s tem prispevajo k bogatenju zdravega in športnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 
English
english language

PREDSTAVITEV KLUBA

ZANIMIVOSTI

REZULTATI

IGRAJMO BRIDŽ

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

TEČAJI
 
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava

Domov >  Novice > Zaključek tekmovalne sezone 2015/2016 (13.06.2016) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1301

Avtor: Zmagoslav Žibert

Rimske toplice, 4. junij 2016 Za člani Šaleškega bridge kluba je tekmovalna sezona, v kateri ponovno ni bilo državnega tekmovanja brez uvrstitve naših tekmovalcev med dobitnike kolajn in pokalov.

Za najpomembnejše tekmovalne uspehe klubskih selekcij in članov kluba na državnih prvenstvih v tekmovalni sezoni 2015/2016 so ob zaključku sezone na slavnostni podelitvi, ki jo je organizirala tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije v hotelu Rimske terme v Rimskih toplicah, prejeli priznanja, pokale in medalje tudi člani Šaleškega bridge kluba.

bam_turnir_v_rimskih_toplicah

BAM turnir v termah Rimske toplice

Naš najuspešnejši igralec velemojster bridža Bojan AMBROŽ je v tem obdobju osvojil 3 državne naslove, potem ko je zmagal na prvenstvu parov (trial), državnem prvenstvu moštev in na prvenstvu mešanih moštev. Z uspehi na ostalih mednarodnih in turističnih turnirjih si je priigral tudi naziv bridžist leta, ki ga Bridge zveza Slovenije podeljuje igralcu z največ osvojenimi mojstrskimi točkami v posamezni tekmovalni sezoni, medtem ko je Šaleški bridge klub po osvojenih točkah vseh igralcev zasedel v prvenstvu klubov končno tretje mesto med 10 registriranimi klubi.

Kapetan_mostva_SBK1

Kapetan moštva ŠBK 1

Treh naslovov državnega podprvaka se je veselil tudi mojster bridža Janko MIJOČ, ki je osvojil drugo mesto na državnem prvenstvu moštev, državnem prvenstvu mešanih moštev in državnem prvenstvu mešanih parov. Medalje za osvojeno drugo mesto na državnem moštvenem prvenstvu v članski kategoriji se je veselil mojster Gregor RUS, ki je sicer še junior, medtem ko je na državnem prvenstvu mešanih moštev in državnem prvenstvu mešanih parov osvojil nehvaležno četrto mesto.

Med odličnimi rezultati posameznikov v vseh kategorijah pa ima posebno mesto še znova odličen nastop v klubskem moštvenem tekmovanju. Zaključni del slovenske bridge lige, ki jo organizira tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije, je v spomladanskem delu sezone prinesel nov velik rezultatskih uspeh igralcem Šaleškega bridge kluba, ki so tokrat osvojili naslov klubskega podprvaka Slovenije za leto 2016.

V najmnožičnejšem tekmovanju, ki ga predstavlja bridge liga, je nastopilo 18 klubskih moštev v dveh kakovostnih razredih. Moštvo ŠBK 1 v postavi Bojan AMBROŽ, Vincent GROTE, Janko MIJOČ, Gregor RUS, Slobodan KNEŽEVIČ in Zmagoslav ŽIBERT je v ligi osvojilo končno drugo mesto v tekmovanju za moštvenega klubskega prvaka Slovenije za leto 2016.

Moštvo ŠBK 2, za katerega so igrali Irena JEŽ, Jurij MOGILNICKI, Nuša GOŠNIK, Stane GOŠNIK, Jože JANEŽIČ, Lina JELEN in Viljem JELEN, je v II. bridge ligi zasedlo končno šesto mesto.

Vse osvojene mojstrske točke na državnih prvenstvih vključno z uspehi na turističnih in mednarodnih turnirjih v sezoni 2015/2016 si lahko ogledate tukaj.

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh