novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Šaleški bridge klub je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki s svojim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju intelektualnega razvoja človeka in s tem prispevajo k bogatenju zdravega in športnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 
English
english language

PREDSTAVITEV KLUBA

ZANIMIVOSTI

REZULTATI

IGRAJMO BRIDŽ

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

TEČAJI
 
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava

Domov >  Novice > Igralci moštva ŠBK ponovili uspeh (11.04.2016) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1235

Avtor: Zmagoslav Žibert

Postojna, Topolšica, Maribor, Celje - Igralci moštva Šaleškega bridge kluba so v slovenski bridge ligi, ki jo organizira tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije, dosegli nov rezultatskih uspeh, saj so tako kot v pretekli tekmovalni sezoni postali klubski podprvaki Slovenije za leto 2016.

V najmnožičnejšem tekmovanju, ki ga predstavlja bridge liga, je tokrat nastopilo 21 klubskih moštev v dveh kakovostnih razredih. V 1. bridge ligi je tako nastopilo najboljših 10 moštev, ki so se v eno krožnem ligaškem tekmovanju (2 x 16 bordov) pomerila med seboj. Podobno je veljalo za 11 moštev, ki so nastopila v 2. bridge ligi. Šaleški bridge klub je v obeh ligah nastopil s svojim moštvom igralcev.

Za posamezna klubska moštva so nastopili znani vrhunski igralci in tudi stalni člani reprezentance, ki za razvrstitev moštev prinašajo odločilne mojstrske točke. Pred začetkom lige so bili tako postavljeni prvi štirje nosilci v naslednjem vrstnem redu: BK Maribor 1, BK Postojna 1, BK Celje in Šaleški bridge klub 1, medtem ko je peto mesto na tej lestvici zasedal bridge klub Greens 31, ki je okrepljen z najboljšimi bridžisti razpadlega BK Ljubljana predstavljal prvega favorita za zmago v ligi, saj sta v moštvu poleg ostalih igralcev nastopila kar dva velemojstra in trije mednarodni mojstri bridža.

Moštvo Šaleškega bridge kluba 1 je ligaški del tekmovanja začelo dobro, saj je v uvodnih dveh krogih, ki sta bili odigrani v Postojni, najprej gladko premagalo (+54 IMP) prvega nosilca lige moštvo BK Maribor 1 in nato še tretjega nosilca (+34 IMP) moštvo BK Celje.

V tretjem krogu so igralci Šaleškega bridge kluba 1 na domačem terenu v Topolšici po preobratu v drugem delu dvoboja izgubili (-22 IMP) z moštvom BK Žužemberk, medtem ko so v naslednjem krogu po dobri igri premagali (+34 IMP) moštvo BK Tivoli 2. Doseženi rezultati domačega kluba so predstavljali uvrstitev na 2. mesto razpredelnice moštev v prvi bridge ligi skupne uvrstitve po štirih odigranih krogih oziroma po dveh igralnih dneh.

Sledilo je nadaljevanje lige v Mariboru in dvoboja proti drugemu moštvu Greens 31 ter derbi proti prvemu moštvu Greens 31. Tudi na tokratnem turnirju je moštvo Šaleškega bridge kluba 1 doseglo polovičen uspeh, saj je v petem krogu moštvo ŠBK 1 najprej odpravilo z najvišjim možnim izidom (+114 IMP) drugo moštvo kluba Greens 31. Za osvojitev naslova bi moštvo Šaleškega bridge kluba 1 moralo premagati in nadigrati vodilno moštvo Greens 31, ki pa je uveljavilo rezultatsko prednost in igralske kvalitete ter derbi v izredno izenačenem dvoboju šestega kroga odločilo sebi v prid (+12 IMP).

Po šestih ligaških krogih (2/3 tekmovanja) je bila tako prednost prvega moštva kluba Greens 31 na skupni razpredelnici pred drugo uvrščenim moštvom Šaleškega bridge kluba 1 takšna, da je bil boj za naslov klubskega prvaka že praktično odločen, pa vendar člani našega moštva še niso izgubili upanja...

Na zadnjem turnirju v Celju je moštvo Šaleškega bridge kluba 1 najprej s precejšnjo razliko premagalo moštvo BK Postojna 1 (+ 88 IMP), medtem ko je vodilno moštvo Greens 31 drugič izgubilo, tako da je razlika med vodilnima moštvoma na lestvici znašala samo 0,3 VP točke. V odločilnem 8. krogu je moštvo Šaleškega bridge kluba 1 po slabi igri žal visoko izgubilo (-50 IMP) proti moštvu BK Kočevje, medtem ko je prvo moštvo Greens 31 z minimalno razliko premagalo (+ 6 IMP) moštvo BK Celje. V zadnjem krogu si je nato moštvo Šaleškega bridge kluba 1 z visoko zmago (+39 IMP) proti neposrednemu tekmecu moštvu BK Tivoli 1 zagotovilo naslov klubskega moštvenega podprvaka.

Po devetih kolih rednega ligaškega dela je tako moštvo Šaleškega bridge kluba 1 osvojilo drugo mesto (6 zmag, 3 porazi) z 118,72 VP točkami za prvim moštvom kluba Greens 31, ki je doseglo 128,83 VP točk. Na tretje in četrto mesto sta se uvrstili moštvi BK Žužemberk in BK Kočevje 1, ki sta zbrali 98,23 VP točk oziroma 92,29 VP točk.

Primerjalni izračun osvojenih točk (butler) v posameznih dvobojih potrjuje tokratno dobro igro igralcev Šaleškega bridge kluba 1, saj so med 10 najboljšimi igralci na tej lestvici tudi nosilci igre našega moštva. Po izboru kapetana in najboljšega igralca Šaleškega bridge kluba velemojstra bridge igre Bojana AMBROŽA pa sta najzaslužnejša za uspeh v ligi in MVP moštva naš najstarejši igralec Janko Mijoč in najmlajši igralec Gregor RUS.

Za moštvo Šaleškega bridge kluba 1, ki so tokrat ponovno osvojili naslov klubskega moštvenega podprvaka Slovenije, so nastopili: Bojan AMBROŽ (velemojster), Janko MIJOČ (mojster), Gregor RUS (mojster), Vincent GROTE (pik), Slobodan KNEŽEVIČ (mojstrski kandidat) in Zmagoslav ŽIBERT (mojstrski kandidat).

V 2. bridge ligi je uspešno nastopilo tudi moštvo Šaleškega bridge kluba 2, ki je v ligaškem delu osvojilo končno šesto mesto.

Za moštvo Šaleškega bridge kluba 2 so nastopili: Nuša GOŠNIK, Stane GOŠNIK, Lina JELEN, Viljem JELEN, Karel ŠTIGLIC, Jože JANEŽIČ, Jurij MOGILNICKI in Irena JEŽ.

Končni rezultati slovenske bridge lige so dosegljivi na strani Bridge zveze Slovenije in Šaleškega bridge kluba:

Rezultati 1. bridge lige so dosegljivi BZS ali ŠBK.

Butler

Rezultati 2. bridge lige so dosegljivi BZS ali ŠBK.

Butler

 

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh