novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Šaleški bridge klub je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki s svojim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju intelektualnega razvoja človeka in s tem prispevajo k bogatenju zdravega in športnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 
English
english language

PREDSTAVITEV KLUBA

ZANIMIVOSTI

REZULTATI

IGRAJMO BRIDŽ

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

TEČAJI
 
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava

Domov >  Novice > 14. pokal mesta Šoštanj (17.10.2015) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1542

Avtor: Zmagoslav Žibert

Topolšica - Tokratnega mednarodnega bridž tekmovanja za Pokal mesta Šoštanj, ki so ga organizirali prizadevni člani Šaleškega bridge kluba, se je v soboto, dne 17. 10. 2015, v mali jedilnici hotela Vesna v Naravnem zdravilišču Topolšica udeležilo rekordnih 40 parov.

Na tekmovanju je od petinštiridesetih najbolje uvrščenih igralcev na aktualni lestvici razvrstitve Bridge zveze Slovenije tako nastopilo kar 28 igralcev, med katerimi so bili 4 velemojstri bridža, 4 mednarodni mojstri bridža, 10 mojstrov bridža in 10 mojstrskih kandidatov bridža, kar po svoje govori o kakovosti in moči tradicionalnega turističnega turnirja.

Tekmovalci so na 14. odprtem parskem mednarodnem prvenstvu odigrali 15 krogov. Na tekmovanju so nastopili tudi vsi najboljši igralci domačega Šaleškega bridge kluba, ki je bil v zadnji tekmovalni sezoni podprvak, pred tem pa trikratni moštveni državni prvak Slovenije. Rezultati turnirja so bili obračunani po Mitchell sistemu. Razlike med najbolje uvrščenimi pari pa so bile kljub temu zelo majhne.

DSC_0259

Doseženi vzetki izvajalca in obrambe (igranje borda) 

Naslov zmagovalca " 14. odprtega parskega prvenstva v bridžu " za Pokal mesta Šoštanj sta zasluženo osvojila igralca BK Maribor Ivan POŽENEL in Milan RANC z osvojenimi 529,82 MP točkami. Ob odlični igri sta bila v boju za zmago na tem turnirju tudi igralca Š. d. Greens´31 in BK Maribor Gorazd KLEMENČIČ in Zlatko CEPEC, ki sta na končni lestvici rezultatov za slabih 5 MP točk zaostala za prvo uvrščenim parom. Tretje mesto sta z doseženimi 523,75 MP točkami osvojila igralca Š. d. Greens´31 iz Ljubljane Andrej ŠTURM in Danilo RALCA. Takoj za najboljšimi sta se na četrto mesto uvrstila igralca BK Žužemberk Bogdan RAŠULA in Aleš VAVPETIČ, na peto mesto pa igralca BK Celje Tolja ORAČ in Jože BENKO.

Med igralci Šaleškega bridge kluba sta najboljši uvrstitvi dosegla junior Gregor RUS v paru z Gregorjem KITOM in Jurij MOGILNICKI v paru z Marjanom ŠTIMCEM, ki sta osvojila sedmo oziroma osmo mesto. V prvo četrtino uvrščenih parov sta se uvrstila še par Slobodan KNEŽEVIČ - Dušan VUKIČ in par Bojan AMBROŽ - Ervin SAGMEISTER, ki sta osvojila 11. mesto. Za svojimi pričakovanji je precej zaostal z osvojenim štirinajstim mestom v paru s Silvano ROJKO tudi Janko MIJOČ, medtem ko sta bila kot najboljši tuji par na dvanajstem mestu igralca Maruša BAŠA - Toby MUSK.

Ostali pari domačega kluba so dosegli pričakovane uvrstitve. V sredini lestvice oziroma v drugi polovici lestvice uvrščenih tako najdemo naslednje pare domačega kluba: par Nuša GOŠNIK - Stane GOŠNIK (20. mesto), par Stane BREZNIK - Alojz VRENČUR (21. mesto), par Bojana HRVATIN - Irena JEŽ (26. mesto), par Igor RAKEF - Viljem JELEN (28. mesto), par Lina JELEN - Karel ŠTIGLIC (31. mesto), par Jože GROZNIK - Jože JANEŽIČ (33. mesto) ter par Jurij SODIN - Nevenka CONFIDENTI (38. mesto) med 40 uvrščenimi pari.

Doseženi rezultati na " 14. odprtem mednarodnem prvenstva v bridžu " za Pokal mesta Šoštanj kot tudi ostale zanimivosti v zvezi z bridž igro so objavljeni na spletnih straneh Šaleškega bridge kluba in Bridge zveze Slovenije.

Zaključku uradnega dela tekmovanja, ki je organizacijsko potekal brez večjih zapletov in težav, je v prostorih male jedilnice hotela VESNA sledila še razglasitev rezultatov, podelitev pokalov in praktičnih nagrad.

DSC_0315a

Zmagovalca 14. pokala mesta Šoštanj par Ivan POŽENEL - Milan RANC

Ob uspešni izvedbi letošnjega tekmovanja se zahvaljujemo vsem, ki so to tekmovanje omogočili: Občina Šoštanj, Mestna občina Velenje, KS Šoštanj in Terme Topolšica, medtem ko so praktične nagrade prispevali Premogovnik Velenje, Športna zveza Šoštanj, Ribiški dom - Gelca d.o.o, Gostinstvo Gorenje, Kavarna Lucifer in cvetličarna Cvet.

Rezultati so dosegljivi preko strani Šaleškega bridge kluba in Bridge zveze Slovenije:

Rezultati 14. Pokala mesta Šoštanj

V tabelarični obliki so rezultati in diagrami razdelitve kart prikazani na povezavi:

Rezultati in diagrami

Rezultati vseh turnirjev, ki jih je organiziral Šaleški bridge klub, pa so razvidni iz naslednje povezave:

Rezultati odprtih prvenstev ŠBK

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh