novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Šaleški bridge klub je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki s svojim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju intelektualnega razvoja človeka in s tem prispevajo k bogatenju zdravega in športnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 
English
english language

PREDSTAVITEV KLUBA

ZANIMIVOSTI

REZULTATI

IGRAJMO BRIDŽ

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

TEČAJI
 
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava

Domov >  Novice > Tekmovalni uspehi igralcev ŠBK (06.06.2015) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1398

Avtor: Zmagoslav Žibert

Rimske toplice, 6. junij 2015           Za najpomembnejše tekmovalne uspehe klubskih selekcij in članov kluba na državnih prvenstvih v tekmovalni sezoni 2014/2015 so ob zaključku sezone na slavnostni podelitvi, ki jo je organizirala tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije v hotelu Rimske terme v Rimskih toplicah, prejeli priznanja, pokale in medalje tudi člani Šaleškega bridge kluba.

Za člani Šaleškega bridge kluba je tekmovalna sezona, v kateri ponovno ni bilo državnega tekmovanja brez uvrstitve naših tekmovalcev med dobitnike kolajn in pokalov.

Naš najuspešnejši igralec velemojster bridža Bojan AMBROŽ je v tem obdobju osvojil 2 državna naslova, potem ko je zmagal na prvenstvu mešanih moštev in na prvenstvu za posameznike, medtem ko je na prvenstvu parov (trial) in državnem prvenstvu moštev osvojil drugo mesto.

Naslova državnega podprvaka se je veselil mojster bridža Janko MIJOČ, ki je osvojil drugo mesto na državnem prvenstvu mešanih moštev ter četrti mesti na državnem moštvenem prvenstvu in na državnem prvenstvu mešanih parov. Medalji za osvojeni tretji mesti na parskem prvenstvu in na prvenstvu mešanih moštev je v članski kategoriji osvojil tudi mojster Gregor RUS, ki je sicer še junior.

Med odličnimi rezultati posameznikov v vseh kategorijah pa ima posebno mesto še znova odličen nastop v klubskem moštvenem tekmovanju. Zaključni del slovenske bridge lige, ki jo organizira tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije, je v spomladanskem delu sezone prinesel nov velik rezultatskih uspeh igralcem Šaleškega bridge kluba, ki so tokrat osvojili naslov klubskega podprvaka Slovenije za leto 2014, potem ko so v preteklih treh sezonah v tem tekmovanju osvojili prvo mesto.

V najmnožičnejšem tekmovanju, ki ga predstavlja bridge liga, je nastopilo 18 klubskih moštev v dveh kakovostnih razredih. Moštvo ŠBK 1 v postavi Bojan AMBROŽ, Vincent GROTE, Janko MIJOČ, Gregor RUS, Slobodan KNEŽEVIČ in Zmagoslav ŽIBERT je v ligi osvojilo končno drugo mesto v tekmovanju za moštvenega klubskega prvaka Slovenije za leto 2014.

Moštvo ŠBK 2, za katerega so igrali Nuša GOŠNIK, Stane GOŠNIK, Karel ŠTIGLIC, Stane BREZNIK, Alojz VRENČUR, Mihaela ŠTIGLIC, Lina JELEN in Viljem JELEN, je v II. bridge ligi zasedlo končno šesto mesto.

Vse osvojene mojstrske točke na državnih prvenstvih vključno z uspehi na turističnih in mednarodnih turnirjih v sezoni 2014/2015 si lahko ogledate tukaj.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh