novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Šaleški bridge klub je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki s svojim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju intelektualnega razvoja človeka in s tem prispevajo k bogatenju zdravega in športnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 
English
english language

PREDSTAVITEV KLUBA

ZANIMIVOSTI

REZULTATI

IGRAJMO BRIDŽ

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

TEČAJI
 
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava

Domov >  Novice > EBL Simultaneous Pairs - SIMS 2014 (24.11.2014) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2624

Avtor: Zmagoslav Žibert

SIMS 2014 - simultani turnir Evropske bridge zveze EBL

Šoštanj - Na simultanem parskem turnirju SIMS 2014, ki ga je organizirala Evropska bridge zveza EBL, je nastopilo 859 parov v 52 klubih iz 3 evropskih držav. Odličen rezultat na tem tekmovanju, ki ga je v Sloveniji uspešno organiziral samo Šaleški bridge klub, so z uvrstitvijo v prvo četrtino uvrščenih parov dosegli tudi trije pari ŠBK.

V vseh 52 klubih je tako v ponedeljek, dne 24. 11. 2014, potekal bridž turnir z enako razdelitvijo kart po bordih, kar je omogočilo neposredno primerjavo rezultatov vseh bridž parov, ki so igrali v svojih klubih 3 evropskih držav. Takšno tekmovanje dejansko predstavlja neuradno evropsko klubsko prvenstvo v simultanem bridžu.

Doseženi klubski rezultati so preko skupnega strežnika omogočili neposredno primerjavo rezultatov vseh bridž parov. Med igralci 52 klubov tokrat na žalost samo 3 evropskih držav je na tem simultanem turnirju tako nastopilo že omenjenih 859 parov. Podrobnejši rezultati turnirja, ki se ga je v Kavarni Šoštanj udeležilo 9 parov in so odigrali 9 krogov po 3 igre, so dosegljivi preko internetnih povezav domačega kluba in ECats Bridge strani.

Skupni rezultati: http://www.simpairs.com/default.asp?session=005543

Frekvence, diagrami in rezultati igralcev ŠBK (Štajerskega in Šaleškega bridge kluba): http://www.simpairs.com/localranking.asp?session=005543&ClubId=005543SBKVelenjeX

Tabela rezultatov igralcev ŠBK: http://www.sbk.si/gradivo_prikazi.php?pid=1019

* Simultani turnirji so za bridž igralce posebej zanimivi, saj z enako razdelitvijo kart v listu igrajo v svojem klubu neposredno proti vidnemu nasprotniku, sočasno pa še proti množici nevidnih nasprotnikov v drugih klubih po svetu, kar je veliko prijetnejše kot pa igrati bridž preko internetnih povezav za namišljeno mizo z neznanimi igralci sveta. Rezultati iger so namreč primerljivi, saj vsi igralci v paru tako N-S (North-South) kot tudi E-W (East-West) posamezno igro (bord) v katerem koli prijavljenem klubu odigrajo z enako namešanimi kartami, ki jih glavni organizatorji pripravijo in po sodobnih komunikacijskih sredstvih predčasno razpošljejo lokalnim organizatorjem v klubih.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh