novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Šaleški bridge klub je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki s svojim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju intelektualnega razvoja človeka in s tem prispevajo k bogatenju zdravega in športnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 
English
english language

PREDSTAVITEV KLUBA

ZANIMIVOSTI

REZULTATI

IGRAJMO BRIDŽ

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

TEČAJI
 
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava

Domov >  Novice > 13. POKAL MESTA ŠOŠTANJ (19.11.2014) Ostale novice
Število vseh ogledov: 2244

Avtor: Zmagoslav Žibert

13. odprto mednarodno prvenstvo v bridžu

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

Topolšica - Med aktivnosti organiziranega igranja bridža v Šaleški dolini spada v času koledarske jeseni tudi uspešna priprava in izvedba turističnega bridž turnirja, ki je postal tradicionalen. Člani Šaleškega bridge kluba so tako v Topolšici organizirali že 13. odprto mednarodno prvenstvo v bridžu za pokal mesta Šoštanj.


Tokratnega mednarodnega bridž tekmovanja za Pokal mesta Šoštanj se je v nedeljo, dne 16. 11. 2014, v mali jedilnici hotela Vesna v Naravnem zdravilišču Topolšica udeležilo 31 parov. Igralce iz vseh slovenskih klubov in klubov iz Hrvaške in Avstrije je pred začetkom turnirja v imenu glavnega pokrovitelja pozdravil župan občine Šoštanj g. Darko Menih.

DSCN2730

O kakovosti in moči tradicionalnega turističnega turnirja po svoje govori dejstvo, da je od prve štirideseterice uvrščenih na aktualni lestvici razvrstitve najboljših igralcev Bridge zveze Slovenije nastopilo 25 igralcev, med katerimi je bilo kar 5 velemojstrov bridža, 4 mednarodni mojstri bridža, 5 mojstrov bridža in 11 mojstrskih kandidatov bridža. Na tekmovanju so nastopili tudi vsi najboljši igralci domačega Šaleškega bridge kluba, ki je trikratni moštveni državni prvak Slovenije.

Tekmovalci so na 13. odprtem parskem mednarodnem prvenstvu odigrali 15 krogov. Proti vsakemu nasprotniku so v posameznem krogu tako odigrali po 2 igri, v katerih so prikazali bogato teoretično znanje v vseh prvinah tekmovalnega bridža tako v licitaciji kot tudi v igri pri izvajanju in v obrambi. Rezultati turnirja so bili obračunani po Mitchell sistemu tako, da za dober rezultat šteje vsak posamezen vzetek. Razlike med najbolje uvrščenimi pari pa so bile kljub temu zelo majhne.

Naslov zmagovalca " 13. odprtega parskega prvenstva v bridžu " za Pokal mesta Šoštanj sta zasluženo osvojila igralca novoustanovljenega BK Žužemberk Bogdan RAŠULA in Jože SADAR z osvojenimi 540,23 MP točkami. Ob odlični igri sta bila v boju za zmago na tem turnirju tudi igralca domačega Šaleškega bridge kluba Gregor RUS in Janko MIJOČ, ki sta na končni lestvici rezultatov za dobrih 17 MP točk zaostala za prvo uvrščenim parom. Tretje mesto sta z doseženimi 506,50 MP točkami osvojila igralca Š. d. Greens´31 iz Ljubljane Branislav PROTEGA in Danilo RALCA.

Takoj za najboljšimi sta se na četrto mesto uvrstila igralca BK Postojna Igor POŽAR - Rajko ČEH, na peto mesto pa igralca Š. d. Greens´31 Ksenija ČARE - Gregor KIT, ki sta po 10 odigranih krogih še vodila na tekmovanju. Med igralci Šaleškega bridge kluba velja pohvaliti še par Bojan AMBROŽ - Vincent GROTE, ki sta osvojila 7. mesto in precej zaostala za svojimi pričakovanji, medtem ko sta bila kot najboljši tuji par na osmem mestu igralca Sanja KUMPAR - Zvonko PETROVIĆ.

DSCN2732

Ostali pari domačega kluba so dosegli uvrstitve pod pričakovanji. V sredini lestvice oziroma v drugi polovici lestvice uvrščenih tako najdemo naslednje pare domačega kluba: par Nuša GOŠNIK - Stane GOŠNIK ( 13. mesto), par Stane BREZNIK - Alojz VRENČUR ( 16. mesto), par Slobodan KNEŽEVIČ - Zmagoslav ŽIBERT ( 17. mesto ), par Mihaela ŠTIGLIC - Karel ŠTIGLIC ( 20. mesto ), par Irena JEŽ - Nevenka CONFIDENTI ( 26. mesto ) ter par Jože GROZNIK - Viljem JELEN ( 28. mesto ) med 31 uvrščenimi pari.

Doseženi rezultati na " 13. odprtem mednarodnem prvenstva v bridžu " za Pokal mesta Šoštanj kot tudi ostale zanimivosti v zvezi z bridž igro so objavljeni na spletnih straneh Šaleškega bridge kluba in Bridge zveze Slovenije.

Zaključku uradnega dela tekmovanja, ki je organizacijsko potekal brez večjih zapletov in težav, je v prostorih male jedilnice hotela VESNA sledila še razglasitev rezultatov, podelitev pokalov in praktičnih nagrad.

Ob uspešni izvedbi letošnjega tekmovanja se zahvaljujemo vsem, ki so to tekmovanje omogočili: Občina Šoštanj, Mestna občina Velenje, Krajevna skupnost Šoštanj in Terme Topolšica.

DSCN2748

Zmagovalca 13. pokala mesta Šoštanj par Bogdan Rašula in Jože Sadar

Fotogalerija 13. pokala mesta Šoštanj.

Rezultati so dosegljivi preko strani Šaleškega bridge kluba in Bridge zveze Slovenije:

http://www.bridge.si/BIS/magic.php?club=velenje&date=2014-11-16&name=par&KT=1

V tabelarični obliki so rezultati in diagrami razdelitve kart prikazani na povezavi:

http://www.sbk.si/gradivo_prikazi.php?pid=1013

Rezultati vseh turnirjev, ki jih je organiziral Šaleški bridge klub, pa so razvidni iz naslednje povezave:

http://www.sbk.si/gradivo_prikazi.php?pid=1014   

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh